Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Súdwest-Fryslân vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Súdwest-Fryslân? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal bekijk je nuttige informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Súdwest-Fryslân!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-sudwest-fryslan-8601

Vloerverwarming laten leggen in Súdwest-Fryslân

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Met een professional mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de keuken, berging / schuur, badkamer, gang, woonkamer, toilet. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, tegels, parket, linoleum, PVC, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Súdwest-Fryslân vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail ontvang jij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Súdwest-Fryslân

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets delen we meer details over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Met name bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Súdwest-Fryslân.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, AWB, ATAG, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, e-Heat, Warmup, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Súdwest-Fryslân

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Súdwest-Fryslân

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Súdwest-Fryslân.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Súdwest-Fryslân schommelen tussen de €925,00 tot €2225,00. De exacte kosten hangen af van allerlei facetten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante onderdelen die de prijzen bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Súdwest-Fryslân (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€765 – €780
25 m2€900 – €1275€1150 – €1625
45 – 50 m2€2300 – €2800€2650 – €3400
65 m2€3750 – €4500€4100 – €4850
85 m2 +€5225 – €5750€5500 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten en arbeid (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Notitie: bepaalde constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand bieden we stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Súdwest-Fryslân? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Heerenveen, Weststellingwerf en Waadhoeke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Súdwest-Fryslân?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.200 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.750 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het geselecteerde product (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het soort systeem, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Súdwest-Fryslân, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8749, 8751.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie