Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Koufurderrige vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Koufurderrige? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina bieden wij praktische informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Koufurderrige!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-koufurderrige-8529

Vloerverwarming laten leggen in Koufurderrige

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Zodoende weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, gang, toilet, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare keuzes zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In diverse huizen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, vinyl, PVC, linoleum, tapijt, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Koufurderrige op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post ontvang je kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming experts omgeving Koufurderrige

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de maximale kosten. In de volgende bullets vind je meer details over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Met name bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Koufurderrige.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Intergas, Vaillant, Remeha, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Magnum, WTH, Technea, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Koufurderrige

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Koufurderrige

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Koufurderrige.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een slimme wijze warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Koufurderrige liggen rond de €1100,00 tot €1925,00. De definitieve prijzen hangen af van veel factoren. Zo zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Koufurderrige (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€770 – €810
20 – 25 m2€825 – €1275€950 – €1550
45 – 50 m2€2300 – €2775€2550 – €3350
60 m2€3775 – €4350€4125 – €4875
85 m2 +€5100 – €5650€5700 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, draadmatten en arbeid (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Let op: meerdere constructies werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of showroom. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand check je overzichtelijk meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Koufurderrige? In het gedeelte hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Legemeer, Lemmer en Boornzwaag.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor groene installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Koufurderrige?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €800 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het gewenste systeem (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Koufurderrige, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8529.

Plaats een reactie