Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dearsum vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Dearsum? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform lees je alles over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dearsum!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-dearsum-8644

Vloerverwarming laten leggen in Dearsum

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Met die beslissing ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, keuken, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In sommige gevallen zal een infrarood model ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tegels, PVC, tapijt, parket, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Dearsum eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan je woonadres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post krijg je 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming experts regio Dearsum

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. Hieronder vertellen we details over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Dearsum.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, ATAG, Nefit, Remeha, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, e-Heat, Warmup, Therminon, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Dearsum

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Dearsum

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Dearsum.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dearsum liggen tussen de €1225,00 – €1950,00. De precieze kosten komen tot stand door verschillende aspecten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele zaken die de totaalprijs bepalen: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dearsum (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€750 – €810
25 m2€950 – €1225€1075 – €1450
40 – 45 m2€2300 – €2800€2700 – €3225
60 – 70 m2€3800 – €4450€4175 – €4800
80 – 85 m2€5125 – €5650€5750 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, verdeler, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Advies: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna lees je kort en bondig aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dearsum? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Rien, Sibrandabuorren en Wiuwert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Súdwest-Fryslân krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Dearsum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.475 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.550 voor 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het soort installatie, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dearsum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8644.

Plaats een reactie