Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hieslum vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Hieslum? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina verstrekken we alles over de verschillende soorten vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hieslum!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-hieslum-8762

Vloerverwarming laten leggen in Hieslum

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. In dat geval weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de keuken, woonkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer, badkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, PVC, linoleum, parket, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hieslum eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Per mail ontvang jij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Hieslum

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming vind je informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Hieslum.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, AWB, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, e-Heat, WTH, Technea, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Hieslum

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Hieslum

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Hieslum.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een duurzame manier warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hieslum schommelen tussen de €975,00 tot €2275,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. diverse zaken. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere factoren die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hieslum (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€750 – €790
20 m2€825 – €1225€1125 – €1475
45 m2€2325 – €2900€2525 – €3200
60 m2€3775 – €4500€4175 – €4725
85 – 90 m2€5225 – €5675€5625 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, pompschakelaar, wapening, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Advies: meerdere soorten zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder check je stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hieslum? Hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Exmorra, Parrega en Allingawier.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor groene oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Hieslum?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.275 voor 10 m2 tot zo’n €5.150 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het geselecteerde model (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hieslum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8762.

Plaats een reactie