Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Friesland vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Friesland? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website lees je alles over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Friesland!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).

Vloerverwarming laten leggen in Friesland

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Daardoor heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, berging / schuur, toilet, gang, slaapkamer, keuken. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare systemen zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. Soms zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, parket, vinyl, linoleum, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Friesland op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail krijg jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Friesland en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Friesland

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder lees je aanvullende details over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Friesland.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Vaillant, ATAG, Nefit, Remeha.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Therminon, e-Heat, WTH, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Friesland

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Friesland

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Friesland.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een duurzame wijze warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Friesland schommelen tussen de €925,00 tot €2375,00. De precieze kosten hangen af van diverse onderdelen. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve zaken die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Friesland (update donderdag, 23 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€760 – €790
20 – 25 m2€850 – €1200€1150 – €1525
45 m2€2200 – €2850€2575 – €3400
60 m2€3725 – €4400€4050 – €4875
80 – 85 m2€5175 – €5775€5625 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, verdeler en vergoeding voor de arbeid (Provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Disclaimer: bepaalde constructies hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of winkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok verstrekken we een toelichting / de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.
Vergelijk installateurs in: Heerenveen, Weststellingwerf, De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke, Harlingen, Terschelling, Vlieland, Leeuwarden, Dantumadiel, Ameland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Opsterland, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Noardeast-Fryslân.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.