Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Piaam vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Piaam? Dit is een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je nuttige informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Piaam!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-piaam-8756

Vloerverwarming laten leggen in Piaam

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. In dat geval ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld slaapkamer, gang, toilet, keuken, berging / schuur, woonkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare installaties zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, tegels, tapijt, laminaat, vinyl, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Piaam eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail sturen wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming installatiebedrijven regio Piaam

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze hangt af van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. Hieronder lees je meer info over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wint aan terrein in Nederland. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Piaam.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Nefit, Remeha, ATAG, Vaillant.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, e-Heat, Magnum, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Piaam

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Piaam

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Piaam.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een goedkope verwarmen warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Piaam liggen tussen de €1200,00 – €1950,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door allemaal aspecten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Piaam (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€760 – €805
25 m2€850 – €1325€950 – €1550
40 – 50 m2€2350 – €2875€2600 – €3350
60 – 65 m2€3775 – €4450€4200 – €4850
80 – 90 m2€5225 – €5775€5725 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening en arbeidskosten (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: enkele vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenverkoper. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder vind je overzichtelijk praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Piaam? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Makkum, Gaast en Cornwerd.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Piaam?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.500 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.650 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen model (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het soort model, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Piaam, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8756.

Plaats een reactie