Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Parrega vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Parrega? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website bieden wij veel info over de diverse soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Parrega!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-parrega-8763

Vloerverwarming laten leggen in Parrega

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, badkamer, keuken, gang, woonkamer, berging / schuur. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende installaties zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, vinyl, tapijt, linoleum, laminaat, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Parrega eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) sturen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming vakmannen nabij Parrega

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem komt tot stand door verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna bieden we meer info over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Parrega.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, AWB, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, Magnum, Therminon, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Parrega

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Parrega

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Parrega.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een voordelige manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Parrega liggen tussen de €1025,00 tot €2275,00. Goede prijsindicaties hangen af van allerlei facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Parrega (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€760 – €805
20 – 25 m2€900 – €1300€1100 – €1600
45 – 50 m2€2250 – €2800€2500 – €3375
60 – 65 m2€3800 – €4450€4200 – €4700
80 – 85 m2€5100 – €5725€5600 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Disclaimer: meerdere soorten hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Win informatie in bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna delen we kort en bondig extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Parrega? Hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Ferwoude, Dedgum en Exmorra.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Parrega?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €850 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.550 voor 100 m2. De prijs wordt bepaald door het type product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van de gekozen installatie, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Parrega, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Ten eerste kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8763.

Plaats een reactie