Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijland vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Nijland? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nijland!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-nijland-8771

Vloerverwarming laten leggen in Nijland

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zo is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, toilet, badkamer. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende types zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, linoleum, laminaat, vinyl, parket, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nijland op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang jij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Nijland

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is onderhevig aan verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In de volgende bullets bieden we informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Nijland.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Nefit, Bosch, Intergas, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, e-Heat, Technea, Therminon, Magnum0Nijland

  Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Nijland

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Nijland.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een slimme manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijland variëren tussen de €925,00 tot €2300,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van meerdere onderdelen. Zo wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de volgende tabel vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijland (update zondag, 14 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €740€760 – €810
25 m2€925 – €1325€1125 – €1650
45 – 50 m2€2325 – €2750€2500 – €3225
60 – 65 m2€3825 – €4475€4175 – €4700
90 m2 +€5175 – €5800€5700 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Let op: sommige types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of showroom. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok verstrekken we een toelichting / meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijland? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Tjerkwerd, Tjalhuizum en Dedgum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Nijland?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €900 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het soort product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het gekozen systeem, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijland, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8771.

Plaats een reactie