Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Indijk vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Indijk? Het gaat om een vorm van centrale verwarming die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform ontdek je praktische informatie over de verschillende typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Indijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-indijk-8553

Vloerverwarming laten leggen in Indijk

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan gang, toilet, badkamer, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, linoleum, PVC, laminaat, parket, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Indijk vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail bieden we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming experts regio Indijk

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming tref je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Indijk.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Intergas, AWB, Remeha, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, e-Heat, Danfoss, Warmup0Indijk

  Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Indijk

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Indijk.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een slimme wijze warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Indijk kost globaal gezien tussen de €1200,00 – €2050,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de lijst hierna kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Indijk (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€760 – €810
25 m2€875 – €1350€1050 – €1475
45 m2€2325 – €2775€2525 – €3200
65 m2€3825 – €4450€4000 – €4750
80 m2 +€5225 – €5700€5525 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, wapening en arbeid (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Disclaimer: meerdere vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder bieden we in het kort aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Indijk? In het onderstaande overzicht check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Woudsend, Ypecolsga en Terkaple.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor groene energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Indijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.025 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gekozen systeem (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Indijk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8553.

Plaats een reactie