Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Blauwhuis vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Blauwhuis? Het gaat om een type verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina check je nuttige informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Blauwhuis!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-blauwhuis-8615

Vloerverwarming laten leggen in Blauwhuis

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur, gang, toilet. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste types zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, linoleum, vinyl, tegels, tapijt, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Blauwhuis vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) bieden wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming specialisten nabij Blauwhuis

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de lijst hierna lees je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Blauwhuis.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Intergas, Bosch, AWB, Nefit.

Natbouw-systemen

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Technea, WTH, Danfoss, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Blauwhuis

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Blauwhuis

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Blauwhuis.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Blauwhuis liggen rond de €1250,00 – €2450,00. Accurate kostenramingen hangen af van allerlei zaken. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante keuzes die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Blauwhuis (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€750 – €810
20 – 25 m2€825 – €1350€1100 – €1450
50 m2€2200 – €2825€2675 – €3350
65 – 70 m2€3850 – €4400€4000 – €4900
90 m2 +€5175 – €5725€5750 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten en arbeid (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: bepaalde afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave verstrekken we stapsgewijs de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Blauwhuis? In het gedeelte hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Idzega, Westhem en Gaastmeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Blauwhuis?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.300 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.350 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het soort systeem (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het gewenste model, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Blauwhuis, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8615.

Plaats een reactie