Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Itens vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Itens? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website vertellen we je praktische informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Itens!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-itens-8735

Vloerverwarming laten leggen in Itens

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Zo weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de keuken, gang, slaapkamer, badkamer, woonkamer, toilet. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare systemen zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, tegels, vinyl, linoleum, laminaat, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Itens eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om jouw adres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang je 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Itens

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In onderstaande opsomming bekijk je aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Itens.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Bosch, Intergas, Remeha, ATAG.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, WTH, Warmup, Therminon, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Itens

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Itens

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Itens.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een voordelige manier opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Itens liggen tussen de €1275,00 tot €2500,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door velerlei aspecten. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In het volgende blok bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Itens (update maandag, 4 maart 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€760 – €805
20 – 25 m2€925 – €1325€1125 – €1525
40 m2€2275 – €2825€2600 – €3250
60 – 65 m2€3725 – €4500€4175 – €4850
90 m2 +€5125 – €5650€5725 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, noppenplaten, wapening, thermostaat, draadmatten, tackerplaten en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: meerdere vloeren werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave tref je in het kort praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Itens? In het schema hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Iens, Reahûs en Kûbaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Itens?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.400 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het gekozen model, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Itens, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 8735.

Plaats een reactie