Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Reahûs vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Reahûs? Het is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform lees je veel info over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Reahûs!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-reahus-8736

Vloerverwarming laten leggen in Reahûs

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. In dat geval mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, slaapkamer, toilet, woonkamer, badkamer, berging / schuur. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare modellen zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, tegels, PVC, vinyl, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Reahûs eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail krijg je gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen omgeving Reahûs

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). Hieronder bieden we details over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Reahûs.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Intergas, AWB, ATAG, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, WTH, Technea, e-Heat, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Reahûs

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Reahûs

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Reahûs.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Reahûs komen uit tussen de €1000,00 – €2075,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Ten eerste maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Reahûs (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€765 – €785
25 m2€875 – €1225€1125 – €1475
45 – 50 m2€2275 – €2850€2700 – €3300
65 m2€3825 – €4450€4000 – €4725
80 m2 +€5200 – €5675€5600 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, wapening en arbeid (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Advies: enkele afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna lees je in het kort de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Reahûs? In de tabel hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Easterein, Hidaard en Iens.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Reahûs?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.400 voor 15 m2 tot wel €5.500 voor een groter huis (100 m2). Het tarief is afhankelijk van de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gekozen product, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Reahûs, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8736.

Plaats een reactie