Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heeg vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Heeg? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website ontdek je praktische informatie over de huidige soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heeg!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-heeg-8621

Vloerverwarming laten leggen in Heeg

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Zodoende heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de slaapkamer, badkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, toilet. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende keuzes zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, parket, tegels, laminaat, vinyl, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Heeg alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming specialisten regio Heeg

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bieden we details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Heeg.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, e-Heat, WTH, Technea, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Heeg

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Heeg

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Heeg.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heeg kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €2225,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. velerlei facetten. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heeg (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€750 – €790
20 – 25 m2€950 – €1325€1025 – €1450
40 – 45 m2€2300 – €2850€2575 – €3400
60 – 65 m2€3700 – €4500€4050 – €4725
80 – 85 m2€5250 – €5700€5625 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, wapening, verdeler en arbeid (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Tip: bepaalde afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna check je stapsgewijs praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heeg? In de tabel hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Abbega, Hommerts en Westhem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor groene energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Heeg?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.375 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het type model, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heeg, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8620, 8621.

Plaats een reactie