Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming It Heidenskip vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in It Heidenskip? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina verstrekken we bruikbare informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in It Heidenskip!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-it-heidenskip-8724

Vloerverwarming laten leggen in It Heidenskip

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. In dat geval ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan delen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, keuken, gang, badkamer, slaapkamer, toilet. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. Soms is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als laminaat, PVC, linoleum, vinyl, parket, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in It Heidenskip eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om jouw adres, mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post sturen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij It Heidenskip

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem heeft te maken met meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder vertellen we aanvullende details over de relevante systemen en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in It Heidenskip.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Relatief snel te leggen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas, ATAG, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Warmup, Danfoss, e-Heat, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in It Heidenskip

Een elektrische installatie werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in It Heidenskip

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in It Heidenskip.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een slimme manier verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in It Heidenskip variëren tussen de €1050,00 tot €2400,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in It Heidenskip (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€760 – €795
20 – 25 m2€900 – €1225€1125 – €1625
40 – 50 m2€2200 – €2800€2600 – €3375
60 – 65 m2€3750 – €4400€4150 – €4825
85 – 90 m2€5200 – €5725€5575 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, wapening, verdeleren arbeid en BTW (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Notitie: diverse vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder verstrekken we overzichtelijk extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in It Heidenskip? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Warns, Wommels en Stavoren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in It Heidenskip?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €775 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.400 voor 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door de gewenste installatie (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van de geselecteerde installatie, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Middels vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in It Heidenskip, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8724.

Plaats een reactie