Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Woudsend vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Woudsend? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts vertellen we je alles over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Woudsend!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-woudsend-8551

Vloerverwarming laten leggen in Woudsend

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. In die situatie is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de woonkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer, badkamer, toilet. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen systemen zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, linoleum, tapijt, laminaat, tegels, parket. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Woudsend eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals jouw adres, mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail krijg jij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming installateurs nabij Woudsend

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is mede afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we meer informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Woudsend.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Remeha, AWB, Bosch, Nefit.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Danfoss, Magnum, e-Heat, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Woudsend

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Woudsend

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Woudsend.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een innovatieve manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Woudsend liggen op gemiddeld €950,00 – €1950,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van allemaal onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve zaken die de prijzen bepalen: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Woudsend (update zaterdag, 13 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€755 – €795
20 – 25 m2€825 – €1350€1125 – €1575
45 – 50 m2€2275 – €2775€2625 – €3350
60 – 70 m2€3725 – €4375€4050 – €4700
80 m2 +€5100 – €5750€5650 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, wapening en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Let op: sommige vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema bieden we in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Woudsend? In het onderstaande overzicht bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Akmarijp, Smallebrugge en Echtenerbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor groene energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Woudsend?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.350 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.700 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het type product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Woudsend, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8550, 8551.

Plaats een reactie