Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ysbrechtum vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Ysbrechtum? Het gaat om een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site vind je praktische informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ysbrechtum!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-ysbrechtum-8633

Vloerverwarming laten leggen in Ysbrechtum

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Zo heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan delen we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer, woonkamer, keuken, gang, toilet. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, linoleum, vinyl, tegels, laminaat, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ysbrechtum eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Ysbrechtum

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem wordt bepaald door jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In het volgende schema vertellen we aanvullende info over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Ysbrechtum.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, ATAG, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, WTH, Magnum, Warmup0Ysbrechtum

  Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Ysbrechtum

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ysbrechtum.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een duurzame manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ysbrechtum liggen op gemiddeld €1175,00 tot €1925,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. veel facetten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ysbrechtum (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€755 – €795
20 – 25 m2€950 – €1300€1075 – €1625
40 – 50 m2€2300 – €2850€2550 – €3300
60 – 70 m2€3750 – €4500€4000 – €4725
80 – 90 m2€5200 – €5700€5625 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: sommige vloertypes werken minder goed. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een expert of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok verstrekken we een toelichting / de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ysbrechtum? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Loënga, Boazum en Scharnegoutum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Ysbrechtum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €825 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs kom tot stand door het gewenste product (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ysbrechtum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8633.

Plaats een reactie