Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Offingawier vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Offingawier? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten ontdek je veel info over de diverse typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Offingawier!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-offingawier-8626

Vloerverwarming laten leggen in Offingawier

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Zo weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan berging / schuur, badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer, gang. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende systemen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, parket, tapijt, PVC, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Offingawier eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Zoals het adres van de woning, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail krijg jij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming vakmannen omgeving Offingawier

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok tref je bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Offingawier.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, AWB, ATAG, Nefit, Bosch.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Warmup, Magnum, WTH, Danfoss0Offingawier

  Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Offingawier

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Offingawier.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Offingawier liggen tussen de €1275,00 – €2200,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van velerlei aspecten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Offingawier (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€765 – €795
20 m2€900 – €1250€1125 – €1450
45 m2€2275 – €2800€2500 – €3400
70 m2€3775 – €4475€4100 – €4850
80 m2 +€5175 – €5750€5675 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, draadmatten, wapening, tackerplaten en arbeid (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: diverse constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna vind je een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Offingawier? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Uitwellingerga, Gauw en Jutrijp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Offingawier?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €750 voor 15 m2 oplopend tot €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort model (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het type installatie, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Offingawier, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8626.

Plaats een reactie