Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hommerts vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Hommerts? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Hommerts!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-hommerts-8622

Vloerverwarming laten leggen in Hommerts

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Door die keuze weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan vertellen we je kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, toilet, berging / schuur, gang, slaapkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare types zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, vinyl, PVC, tapijt, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hommerts op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) bieden wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming experts regio Hommerts

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In het onderstaande blok bieden we nuttige informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Hommerts.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, ATAG, Bosch, AWB, Nefit.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Technea, Danfoss, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hommerts

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Hommerts

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Hommerts.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hommerts kost globaal gezien tussen de €1150,00 tot €2300,00. De exacte kosten worden bepaald door veel onderdelen. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hommerts (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€755 – €785
25 m2€825 – €1225€1075 – €1600
45 – 50 m2€2200 – €2800€2650 – €3200
60 – 65 m2€3775 – €4475€4175 – €4725
80 – 85 m2€5250 – €5725€5600 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: sommige soorten zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder vind je overzichtelijk praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hommerts? In de tabel hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Oosthem, Jutrijp en Abbega.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hommerts?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.125 voor 10 m2 oplopend tot €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gekozen product (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Middels (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hommerts, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8622.

Plaats een reactie