Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Goënga vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Goënga? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina delen we nuttige informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Goënga!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-goenga-8628

Vloerverwarming laten leggen in Goënga

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Met die beslissing heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan toilet, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, badkamer, gang. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare keuzes zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, PVC, laminaat, tapijt, parket, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Goënga vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon sturen wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming installateurs regio Goënga

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In het onderstaande blok bieden we aanvullende info over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Goënga.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Vaillant, ATAG, Intergas, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Therminon, Danfoss, e-Heat, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Goënga

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Goënga

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Goënga.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Goënga liggen tussen de €1200,00 – €1850,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van velerlei onderdelen. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Goënga (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€760 – €790
20 – 25 m2€900 – €1225€1125 – €1600
45 m2€2350 – €2750€2575 – €3350
65 m2€3700 – €4450€4150 – €4725
90 m2 +€5125 – €5800€5725 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Notitie: diverse vloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of winkel. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna lees je een toelichting / extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Goënga? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Offingawier, Scharnegoutum en Oppenhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Goënga?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het soort systeem, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Goënga, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8628.

Plaats een reactie