Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schettens vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Schettens? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schettens!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-schettens-8744

Vloerverwarming laten leggen in Schettens

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet, berging / schuur. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire types zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of vloerafwerking als tegels, parket, vinyl, PVC, linoleum, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Schettens alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) delen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Schettens

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem wordt bepaald door allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna bekijk je meer over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Schettens.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, ATAG, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, WTH, Therminon, Magnum, Danfoss0Schettens

  Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Een korte reactietijd.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Schettens

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Schettens.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schettens schommelen tussen de €1125,00 tot €2450,00. De definitieve prijzen komen tot stand door diverse zaken. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schettens (update maandag, 4 maart 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€765 – €790
25 m2€825 – €1275€1025 – €1575
50 m2€2325 – €2900€2700 – €3275
60 – 65 m2€3800 – €4350€4025 – €4750
80 – 90 m2€5225 – €5650€5750 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, verdeler, thermostaat, wapening, tackerplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: bepaalde vloeren zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna tref je stapsgewijs meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schettens? In het schema hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Burgwerd, Longerhouw en Hartwerd.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Schettens?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €950 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €6.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het gekozen model (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van de gekozen installatie, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schettens, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 8744.

Plaats een reactie