Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ferwoude vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Ferwoude? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina delen we bruikbare informatie over de actuele typen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Ferwoude!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-ferwoude-8761

Vloerverwarming laten leggen in Ferwoude

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan berging / schuur, badkamer, gang, toilet, slaapkamer, woonkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tapijt, tegels, PVC, laminaat, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Ferwoude alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail ontvang jij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming specialisten regio Ferwoude

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok bekijk je aanvullende details over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Ferwoude.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Therminon, Danfoss, e-Heat, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Ferwoude

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Ferwoude

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ferwoude.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een slimme manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ferwoude liggen tussen de €1025,00 tot €2200,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allemaal zaken. Zo maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele aspecten die prijsbepalend zijn: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de volgende weergave kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ferwoude (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€765 – €780
20 – 25 m2€925 – €1300€1025 – €1450
40 – 50 m2€2350 – €2875€2575 – €3225
65 m2€3800 – €4350€4150 – €4775
90 m2 +€5100 – €5750€5550 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Disclaimer: enkele types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakman of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave bieden we stapsgewijs extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ferwoude? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Allingawier, Hieslum en Gaast.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Ferwoude?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €800 voor 10-15 m2 tot wel €6.200 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het type systeem (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het type systeem, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ferwoude, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8761.

Plaats een reactie