Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Idzega vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Idzega? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten ontdek je nuttige informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Idzega!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-idzega-8612

Vloerverwarming laten leggen in Idzega

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Op die manier heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan delen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken, gang, toilet. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste producten zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, PVC, tapijt, linoleum, laminaat, parket. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Idzega eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan je woonadres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Idzega

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna vind je aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Idzega.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minder risico op barsten.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, ATAG, Vaillant, Remeha, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Technea, Warmup, Danfoss, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Idzega

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Idzega

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Idzega.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een goedkope manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Idzega liggen rond de €1025,00 – €2300,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Allereerst maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Idzega (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€775 – €785
25 m2€900 – €1325€1075 – €1450
40 m2€2250 – €2750€2500 – €3325
65 m2€3800 – €4350€4000 – €4750
80 – 85 m2€5100 – €5675€5575 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, wapening, tackerplaten en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: meerdere types geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema tref je stapsgewijs extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Idzega? In het schema hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Sneek, Sandfirden en Hemelum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Idzega?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.075 voor 10 m2 tot zo’n €5.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gewenste systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het soort installatie, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Idzega, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8612.

Plaats een reactie