Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Boazum vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Boazum? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je veel info over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Boazum!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-boazum-8635

Vloerverwarming laten leggen in Boazum

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Met die beslissing is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan adviseren we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, woonkamer, badkamer, berging / schuur, keuken, toilet. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, tapijt, tegels, PVC, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Boazum zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Per mail delen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming experts omgeving Boazum

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In onderstaande opsomming check je aanvullende info over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Boazum.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Bosch, Vaillant, ATAG, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Technea, Therminon, Warmup, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Boazum

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Boazum

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Boazum.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Boazum variëren tussen de €1050,00 tot €2250,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. meerdere zaken. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende weergave tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Boazum (update vrijdag, 12 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€770 – €805
20 m2€900 – €1300€950 – €1550
45 – 50 m2€2325 – €2775€2525 – €3350
65 m2€3725 – €4400€4150 – €4800
80 m2 +€5250 – €5725€5600 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, verdeler, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: diverse afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna bieden we kort en bondig meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Boazum? In het gedeelte hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Tirns, Britswert en Loënga.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Boazum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.400 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het soort model, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Boazum, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8635.

Plaats een reactie