Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Tapijt vloer met vloerverwarming

Het is bij vele soorten vloeren mogelijk om vloerverwarming toe te passen, maar als er gekozen wordt voor de combinatie vloerverwarming en tapijt dan zijn er een aantal aspecten van belang. Niet elke soort tapijt is geschikt, dus de toepassing van vloerverwarming kan al staan of vallen bij de keuze voor het tapijt. Heeft een bepaald soort tapijt de voorkeur dan moet er echt gekeken worden of het betreffende tapijt geschikt is om vloerverwarming toe te passen. Tapijt wordt vooral toegepast in woonkamers en slaapkamers.

De warmte bij vloerverwarming en tapijt

Bij vloerverwarming geldt dat de afgifte van warmte gelijkmatig wordt verdeeld. De warmteafgifte is echter afhankelijk van het soort vloer dat over de vloerverwarming is aangebracht. Zo zal de warmteafgifte bij een vloer zoals tapijt die niet snel warmte doorlaat, minder waarneembaar zijn dan bij een andere soort vloer. Voor elke soort vloer, maar specifiek voor elk soort tapijt gelden er andere kenmerken met betrekking tot de warmtegeleiding en overdracht van de warmte naar de oppervlakte van de vloer. Er zijn wel manieren om de gewenste warmte te reguleren, maar beter is het om te kijken of het betreffende tapijt geschikt is voor vloerverwarming.

Geschikt tapijt voor vloerverwarming

Aangezien niet alle tapijt geschikt is om vloerverwarming op toe te passen is het aan te raden om eerst die tapijten te selecteren waarbij vloerverwarming wel mogelijk is en uit die selectie een keuze te maken. Hieronder zullen in ieder geval een aantal kenmerken met betrekking tot de mogelijkheden van de combinatie vloerverwarming en tapijt worden toegelicht.

  • Een voorbeeld van een kenmerk van vloerverwarming en tapijt is dat het tapijt over de hele onderkant gelijmd moet worden en dat betekent dat een tapijt die op een andere wijze gelegd wordt en bijvoorbeeld gespannen wordt niet in aanmerking komt voor vloerverwarming.
  • In elk geval geldt voor een tapijt dat voorzien is van een zogenaamde foamlaag aan de onderkant van het tapijt ook niet geschikt is voor vloerverwarming.
  • Overigens kan er bij de toepassing van vloerverwarming wel een keuze gemaakt worden voor hoofdverwarming of bijverwarming. Als de vloerverwarming als hoofdverwarming zal worden gebruikt, dan kan er gekozen worden voor een dun tapijt omdat een dun tapijt meer warmte doorlaat en dus meer geschikt is voor hoofdverwarming.
  • Bij het kopen van tapijt in een bouwmarkt is het aan te raden om na te vragen of deze geschikt is voor vloerverwarming en bij een speciaalzaak kunt u zich hierover door een medewerker laten informeren.