Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ypecolsga vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Ypecolsga? Het is een vorm van centrale verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform bekijk je uitgebreide informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ypecolsga!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-ypecolsga-8554

Vloerverwarming laten leggen in Ypecolsga

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Daardoor ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, keuken, gang. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes zal een infrarood model ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, linoleum, tegels, tapijt, PVC, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ypecolsga alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mail en telefoonnummer. Via de mail sturen we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming experts nabij Ypecolsga

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze heeft te maken met meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In het volgende schema vind je praktische informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Ypecolsga.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Nefit, ATAG, Vaillant, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Danfoss, Warmup, Magnum, Technea0Ypecolsga

  Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Ypecolsga

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ypecolsga.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ypecolsga liggen op gemiddeld €1275,00 – €2075,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige aspecten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de lijst hierna delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ypecolsga (update dinsdag, 16 april 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€775 – €795
25 m2€800 – €1350€1150 – €1650
40 m2€2225 – €2825€2650 – €3350
70 m2€3775 – €4400€4025 – €4900
80 – 85 m2€5125 – €5750€5725 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, verdeler, draadmatten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: meerdere types zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder check je overzichtelijk aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ypecolsga? In het gedeelte hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Smallebrugge, Sloten en Woudsend.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Ypecolsga?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €725 voor 10 m2 oplopend tot €6.200 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie is afhankelijk van de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het type model, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ypecolsga, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8554.

Plaats een reactie