Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Idsegahuizum vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Idsegahuizum? Het gaat om een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site bekijk je nuttige informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Idsegahuizum!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-idsegahuizum-8755

Vloerverwarming laten leggen in Idsegahuizum

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door die keuze heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de toilet, gang, woonkamer, badkamer, keuken, berging / schuur. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire installaties zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, vinyl, tapijt, linoleum, laminaat, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Idsegahuizum op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post ontvang je gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming vakmannen nabij Idsegahuizum

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder check je praktische informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Idsegahuizum.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG, Remeha.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Therminon, Warmup, e-Heat, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Idsegahuizum

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Idsegahuizum

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Idsegahuizum.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een slimme manier warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Idsegahuizum komen uit tussen de €1200,00 tot €2175,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende onderdelen. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende schema kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Idsegahuizum (update zondag, 14 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€755 – €810
25 m2€825 – €1350€1150 – €1475
50 m2€2325 – €2850€2675 – €3200
60 – 70 m2€3725 – €4400€4150 – €4800
80 m2 +€5100 – €5650€5575 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, thermostaat, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Notitie: meerdere constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna delen we een toelichting / de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Idsegahuizum? In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Cornwerd, Piaam en Kornwerderzand.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Idsegahuizum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.475 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.950 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het gewenste product (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het soort systeem, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Idsegahuizum, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8755.

Plaats een reactie