Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gaastmeer vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Gaastmeer? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal lees je nuttige informatie over de huidige soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gaastmeer!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-gaastmeer-8611

Vloerverwarming laten leggen in Gaastmeer

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Daardoor is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld slaapkamer, keuken, woonkamer, berging / schuur, toilet, badkamer. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende types zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, PVC, tapijt, tegels, vinyl, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Gaastmeer zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Middels een email of brief krijg je een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming installateurs regio Gaastmeer

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In de lijst hierna lees je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Gaastmeer.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, ATAG, Bosch, Nefit, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Gaastmeer

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Gaastmeer

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Gaastmeer.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een voordelige manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gaastmeer kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €2475,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse werkzaamheden. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In het volgende blok krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gaastmeer (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€750 – €785
25 m2€875 – €1300€1050 – €1450
45 m2€2350 – €2900€2550 – €3400
65 m2€3825 – €4350€4100 – €4825
90 m2 +€5175 – €5775€5725 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, verdeler, tackerplaten, wapening, thermostaat, noppenplaten en uurloon (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Advies: meerdere types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna lees je in het kort extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gaastmeer? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Hemelum, Idzega en Kolderwolde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Gaastmeer?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.000 voor 10 m2 oplopend tot €5.850 voor 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het soort product, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gaastmeer, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8611.

Plaats een reactie