Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zurich vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Zurich? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site ontdek je praktische informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Zurich!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-zurich-8751

Vloerverwarming laten leggen in Zurich

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Op die manier mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan vertellen we je in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de berging / schuur, keuken, woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood product ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, tapijt, PVC, vinyl, parket, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Zurich eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail sturen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Zurich

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming check je aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Zurich.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, ATAG, Remeha, Vaillant, AWB.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Danfoss, Magnum, e-Heat, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Zurich

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Zurich

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Zurich.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een voordelige manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zurich liggen op gemiddeld €1025,00 tot €2025,00. Accurate kostenramingen hangen af van velerlei zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzes die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In het volgende blok bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zurich (update maandag, 4 maart 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€750 – €805
20 – 25 m2€950 – €1225€1050 – €1575
40 – 45 m2€2350 – €2750€2700 – €3275
60 – 70 m2€3825 – €4475€4100 – €4725
90 m2 +€5100 – €5725€5725 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening en uurloon (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Belangrijk: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok vind je een toelichting / de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zurich? Onderstaand check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Witmarsum, Kornwerderzand en Wons.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Zurich?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.350 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt bepaald door het gekozen systeem (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het soort systeem, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zurich, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 8749, 8751.

Plaats een reactie