Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oppenhuizen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Oppenhuizen? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website lees je uitgebreide informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Oppenhuizen!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-oppenhuizen-8625

Vloerverwarming laten leggen in Oppenhuizen

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door die keuze heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de badkamer, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, toilet. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire producten zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, parket, linoleum, PVC, tapijt, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen de installatiebedrijven in Oppenhuizen zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) bieden wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming specialisten regio Oppenhuizen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema bieden we handige informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt steeds populairder. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Oppenhuizen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Bosch, Intergas, Remeha, Nefit.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Technea, e-Heat, WTH, Therminon0Oppenhuizen

  Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oppenhuizen

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oppenhuizen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een duurzame manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oppenhuizen liggen rond de €1175,00 – €1950,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van veel factoren. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante factoren die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In het volgende blok tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oppenhuizen (update maandag, 27 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€775 – €790
25 m2€825 – €1325€1050 – €1625
40 m2€2250 – €2850€2675 – €3400
65 m2€3700 – €4450€4075 – €4850
80 – 90 m2€5125 – €5700€5500 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, wapening, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok vind je stapsgewijs extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oppenhuizen? Op deze pagina vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Jutrijp, Offingawier en Hommerts.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oppenhuizen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.150 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het soort model, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oppenhuizen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8625.

Plaats een reactie