Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Workum vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Workum? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je veel info over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Workum!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-workum-8711

Vloerverwarming laten leggen in Workum

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Daardoor weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder specificeren kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, woonkamer, toilet, keuken, berging / schuur, gang. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen systemen zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, parket, tegels, laminaat, tapijt, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Workum alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief krijg jij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming experts nabij Workum

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en budget. In het volgende schema bieden we informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan zeer interessant zijn. Vooral bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Workum.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Nefit, Bosch, Vaillant, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Technea, WTH, Danfoss, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Workum

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Workum

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Workum.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Workum liggen rond de €1200,00 – €1900,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende aspecten. Zo zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de lijst hierna delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Workum (update vrijdag, 12 april 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€750 – €805
20 m2€850 – €1325€1150 – €1650
45 m2€2225 – €2850€2525 – €3275
65 m2€3800 – €4500€4075 – €4850
80 – 85 m2€5225 – €5650€5575 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, thermostaat, wapening, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Advies: enkele vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of showroom. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder bekijk je samengevat aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Workum? Hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Greonterp, Hindeloopen en IJlst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Workum?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.425 voor 10 m2 tot zo’n €6.550 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het soort model (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Workum, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8710, 8711.

Plaats een reactie