Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Jutrijp vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Jutrijp? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina verstrekken we uitgebreide informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Jutrijp!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-jutrijp-8623

Vloerverwarming laten leggen in Jutrijp

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Op die manier mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de toilet, badkamer, gang, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, laminaat, tegels, tapijt, parket, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Jutrijp zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail bieden wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts omgeving Jutrijp

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In de lijst hierna tref je informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Jutrijp.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Bosch, Remeha, Vaillant, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, WTH, Therminon, Magnum, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Jutrijp

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Jutrijp

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Jutrijp.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Jutrijp liggen rond de €1250,00 tot €2200,00. De geldende tarieven hangen af van velerlei werkzaamheden. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die de prijzen bepalen: het type systeem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In het volgende blok verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Jutrijp (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€760 – €805
25 m2€825 – €1225€1150 – €1600
45 – 50 m2€2300 – €2850€2700 – €3300
60 m2€3850 – €4450€4175 – €4750
85 m2 +€5200 – €5700€5725 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, verdeler, wapening, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Notitie: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok bekijk je in het kort aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Jutrijp? Op deze pagina delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Heeg, Uitwellingerga en Oosthem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Jutrijp?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €950 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.950 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type systeem (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Jutrijp, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8623.

Plaats een reactie