Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kûbaard vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Kûbaard? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten vertellen we je uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Kûbaard!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-kubaard-8732

Vloerverwarming laten leggen in Kûbaard

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Zo mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld gang, woonkamer, berging / schuur, badkamer, keuken, toilet. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende installaties zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Soms kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, laminaat, PVC, tegels, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Kûbaard eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan de locatie van je huis, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail delen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Kûbaard

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is afhankelijk van jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder vind je handige informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Kûbaard.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Intergas, Nefit, Bosch, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Technea, Therminon, WTH, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Kûbaard

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Kûbaard

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Kûbaard.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2023

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kûbaard liggen tussen de €1150,00 tot €1825,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. verschillende facetten. Boven alles is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kûbaard (update woensdag, 31 mei 2023).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€770 – €780
20 m2€850 – €1350€975 – €1550
40 – 50 m2€2225 – €2800€2600 – €3225
60 – 65 m2€3700 – €4450€4175 – €4875
85 m2 +€5125 – €5750€5650 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, draadmatten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: sommige types hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok bekijk je overzichtelijk de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kûbaard? Hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in It Heidenskip, Iens en Molkwerum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Kûbaard?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor 15 m2 oplopend tot €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het soort systeem, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kûbaard, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2023
Postcodegebied: 8732.

Plaats een reactie