Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hartwerd vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Hartwerd? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website vind je nuttige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hartwerd!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-hartwerd-8741

Vloerverwarming laten leggen in Hartwerd

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Zo ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, berging / schuur, toilet, badkamer, slaapkamer, gang. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire installaties zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, parket, tegels, PVC, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Hartwerd vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om het adres van de woning, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Hartwerd

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem hangt af van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna bekijk je handige informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Hartwerd.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder risico op barsten.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant, ATAG, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hartwerd

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hartwerd

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Hartwerd.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Hartwerd liggen op gemiddeld €1100,00 – €2500,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal factoren. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve onderdelen die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hartwerd (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€770 – €790
25 m2€950 – €1350€975 – €1650
50 m2€2350 – €2850€2500 – €3375
60 m2€3750 – €4500€4075 – €4850
90 m2 +€5175 – €5750€5525 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Tip: meerdere vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok lees je kort en bondig extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hartwerd? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Reahûs, Burgwerd en Itens.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hartwerd?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.000 voor 10 m2 tot zo’n €5.750 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het soort systeem (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het gewenste model, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hartwerd, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8741.

Plaats een reactie