Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stavoren vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Stavoren? Dit is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten bieden wij uitgebreide informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Stavoren!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-stavoren-8715

Vloerverwarming laten leggen in Stavoren

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Daardoor is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, keuken, gang, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste systemen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, PVC, linoleum, parket, tegels, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Stavoren zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals jouw adres, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail bieden wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Stavoren

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en budget. In het volgende schema bekijk je nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Stavoren.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Vaillant, Intergas, Nefit, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Technea, e-Heat, WTH, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Stavoren

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Stavoren

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Stavoren.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een innovatieve manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Stavoren schommelen tussen de €1050,00 tot €2075,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van diverse werkzaamheden. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de volgende tabel tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stavoren (update zondag, 21 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€760 – €795
20 m2€875 – €1300€1150 – €1625
40 – 45 m2€2250 – €2850€2575 – €3250
65 – 70 m2€3750 – €4375€4100 – €4775
85 m2 +€5100 – €5700€5600 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: enkele vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of winkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand lees je overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stavoren? Op deze pagina tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Workum, Warns en Bolsward.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Stavoren?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.450 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stavoren, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8715.

Plaats een reactie