Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Cornwerd vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Cornwerd? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal delen we nuttige informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Cornwerd!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-cornwerd-8753

Vloerverwarming laten leggen in Cornwerd

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, gang, toilet, berging / schuur, badkamer. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen producten zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, linoleum, PVC, vinyl, tapijt, parket. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Cornwerd eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om het adres van de woning, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail ontvang je gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs omgeving Cornwerd

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema lees je meer over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Cornwerd.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Vaillant, AWB, Nefit, Remeha.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, e-Heat, Danfoss, Technea, Magnum0Cornwerd

  Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Cornwerd

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Cornwerd.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Cornwerd liggen rond de €1075,00 – €2350,00. De precieze kosten worden bepaald door veel zaken. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de volgende tabel krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Cornwerd (update zondag, 14 april 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€750 – €795
20 m2€925 – €1275€1000 – €1525
45 – 50 m2€2200 – €2825€2675 – €3325
65 m2€3850 – €4375€4175 – €4800
85 m2 +€5225 – €5800€5575 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten en arbeid (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: meerdere afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna check je in het kort extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Cornwerd? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Zurich, Makkum en Pingjum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor vergroenings installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Cornwerd?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.000 voor 10 m2 tot wel €6.000 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het type installatie (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Cornwerd, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8753.

Plaats een reactie