Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming op plavuizen

Plavuizen kunnen weliswaar een warme en natuurlijke uitstraling hebben, maar de echte warmte is op plavuizen in elk geval niet te voelen. Vaak worden vloeren van plavuis dan ook gecombineerd met vloerverwarming om op die manier ook een aangenaam en behaaglijk gevoel te creëren. Bovendien kan er bij deze combinatie gekozen worden voor hoofdverwarming of bijverwarming, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en het te besteden budget. Het is een uitstekende afwerkvloer die de warmte zeer goed afgeeft, veel beter dan bijvoorbeeld een houten vloer of tapijt.

Vloerverwarming i.c.m. plavuizen

Of er nu plavuizen in de badkamer of in de woonkamer worden gelegd, vloerverwarming is in beide situaties een uitstekende optie. Er is wel een verschil aan te merken in het soort vloerverwarming dat wordt gelegd in een ruimte met een niet te groot oppervlak, zoals de badkamer en grotere ruimtes zoals de woonkamer. Voor een badkamer is elektrische vloerverwarming een uitstekende optie en voor de woonkamer of andere kamer met een groot oppervlakte, kan het vloerverwarmingssysteem dat wordt aangesloten op de bestaande CV weer een betere keuze zijn.

Het soort vloerverwarming in combinatie met plavuizen

Hierna zal een beknopte uitleg volgen van de verschillen tussen de elektrische vloerverwarming en de meer traditionele manier van vloerverwarming, zodat er een overwogen keuze gemaakt kan worden.

  • Elektrische vloerverwarming is eenvoudig aan te leggen en heeft als voordeel dat het zelfs over een bestaande vloer van plavuis kan worden gelegd. Dit komt doordat de elektrische vloerverwarming op dunne matten is geprepareerd en zo over een vlakke ondergrond kan worden gelegd.
  • Deze optie van vloerverwarming is dus ideaal als men kiest voor eenvoud, snelheid en gemak, maar er moet wel rekening mee gehouden worden dat de vloer wordt opgehoogd en daar moet dus wel de ruimte voor zijn.
  • Bij het andere type vloerverwarming is het van belang dat de leidingen in een lus gelegd worden en daar waar het kouder is, bijvoorbeeld onder het raam, is het aan te raden om de lussen zo te frezen dat deze dichter op elkaar zitten, zodat er daar plaatselijk meer warmte wordt afgegeven.
  • Als men besluit om zelf de vloerverwarming te gaan leggen onder de plavuizen vloer dan is een goede voorbereiding aan te raden en ook de beschikking te hebben over de juiste machines. Het is natuurlijk ook aan te raden om de werkzaamheden met betrekking tot de vloerverwarming geheel uit te besteden, zodat een vakkundige werkwijze gewaarborgd is.