Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Iens vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Iens? Het gaat om een type verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten ontdek je uitgebreide informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Iens!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-iens-8733

Vloerverwarming laten leggen in Iens

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zo weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan adviseren we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet, berging / schuur, gang. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, parket, vinyl, PVC, laminaat, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Iens op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Iens

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna lees je praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Iens.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Nefit, Remeha, Vaillant, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Technea, e-Heat, Therminon, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Iens

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Iens

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Iens.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een voordelige manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Iens liggen rond de €950,00 tot €2125,00. De definitieve prijzen hangen af van velerlei werkzaamheden. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de lijst hierna vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Iens (update zondag, 14 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€765 – €800
20 m2€800 – €1250€975 – €1450
45 – 50 m2€2225 – €2775€2675 – €3250
60 – 65 m2€3800 – €4425€4025 – €4825
85 – 90 m2€5125 – €5725€5550 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, thermostaat en arbeid (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Advies: diverse afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok vind je in het kort de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Iens? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Wommels, Easterein en It Heidenskip.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Iens?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €775 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het gekozen product (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Iens, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8733.

Plaats een reactie