Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schraard vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Schraard? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website ontdek je nuttige informatie over de huidige soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Schraard!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-schraard-8746

Vloerverwarming laten leggen in Schraard

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. In die situatie is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan woonkamer, keuken, toilet, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, linoleum, PVC, tapijt, vinyl, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Schraard zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon bieden we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Schraard

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming tref je informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Schraard.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Vaillant, AWB, ATAG, Remeha.

Natbouw-systemen

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, e-Heat, Therminon, Warmup.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Schraard

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Schraard

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Schraard.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een slimme manier warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Schraard komen uit tussen de €1125,00 tot €2375,00. De uiteindelijke kosten hangen af van veel zaken. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schraard (update zondag, 25 februari 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€775 – €805
20 – 25 m2€850 – €1225€1025 – €1500
40 – 50 m2€2200 – €2875€2650 – €3250
70 m2€3775 – €4450€4025 – €4725
90 m2 +€5250 – €5700€5600 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave bieden we een toelichting / extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schraard? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Schettens, Wons en Hichtum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Schraard?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.075 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gekozen model (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het gewenste systeem, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schraard, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 8746.

Plaats een reactie