Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gauw vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Gauw? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal verstrekken we handige informatie over de actuele soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Gauw!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-gauw-8627

Vloerverwarming laten leggen in Gauw

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met een professional heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan slaapkamer, keuken, berging / schuur, gang, woonkamer, badkamer. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, laminaat, PVC, tegels, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Gauw zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals je woonadres, jouw mailadres en telefoonnummer. Per mail bieden we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Gauw

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem hangt af van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bieden we aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Gauw.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, ATAG, Vaillant, Intergas, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, WTH, Technea, e-Heat, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Gauw

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Gauw

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gauw.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een goedkope verwarmen warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gauw komen uit tussen de €1050,00 tot €2300,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door meerdere zaken. Boven alles wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gauw (update zaterdag, 13 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€750 – €780
20 – 25 m2€900 – €1275€950 – €1625
40 – 50 m2€2225 – €2825€2550 – €3200
60 – 70 m2€3725 – €4400€4125 – €4900
80 m2 +€5125 – €5700€5675 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten en uurloon (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Advies: enkele vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok delen we overzichtelijk meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gauw? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Oppenhuizen, Goënga en Uitwellingerga.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Gauw?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.475 voor 10-15 m2 tot zeker €6.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het gekozen systeem (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het type model, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gauw, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8627.

Plaats een reactie