Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dedgum vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Dedgum? Dit is een vorm van centrale verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal verstrekken we alles over de bekendste vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Dedgum!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-dedgum-8764

Vloerverwarming laten leggen in Dedgum

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan badkamer, toilet, gang, berging / schuur, woonkamer, keuken. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende systemen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, tegels, vinyl, PVC, parket, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Dedgum vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief ontvang jij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming specialisten nabij Dedgum

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is afhankelijk van velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de volgende bullets check je meer details over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Dedgum.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Remeha, Vaillant, AWB, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Warmup, Technea, Danfoss, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Dedgum

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Dedgum

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Dedgum.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een voordelige manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dedgum schommelen tussen de €925,00 tot €2075,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van meerdere factoren. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dedgum (update zondag, 14 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€750 – €780
25 m2€825 – €1250€950 – €1500
45 – 50 m2€2200 – €2775€2675 – €3250
60 m2€3700 – €4450€4075 – €4900
85 – 90 m2€5175 – €5675€5550 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Belangrijk: diverse constructies werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder verstrekken we overzichtelijk de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dedgum? Hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hieslum, Tjerkwerd en Ferwoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Dedgum?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.450 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de geselecteerde installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gekozen systeem, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dedgum, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8764.

Plaats een reactie