Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming IJlst vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in IJlst? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we handige informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in IJlst!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-ijlst-8651

Vloerverwarming laten leggen in IJlst

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. In die situatie mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, gang, woonkamer, keuken, toilet, badkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tegels, parket, laminaat, tapijt, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in IJlst eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals jouw adres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail delen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming experts omgeving IJlst

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is onderhevig aan velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de maximale kosten. In het onderstaande blok vind je meer over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Vooral als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in IJlst.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Bosch, Intergas, Vaillant, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Technea, e-Heat, Therminon, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in IJlst

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in IJlst

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in IJlst.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een voordelige verwarmen opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in IJlst kost globaal gezien tussen de €1000,00 – €2500,00. De geldende tarieven hangen af van allerlei werkzaamheden. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in IJlst (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€750 – €785
20 – 25 m2€900 – €1250€1075 – €1550
45 m2€2225 – €2800€2575 – €3325
70 m2€3750 – €4425€4075 – €4775
80 – 85 m2€5200 – €5725€5700 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, tackerplaten, wapening, thermostaat, pompschakelaar, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Tip: meerdere vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand check je stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in IJlst? In de tabel hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Dearsum, Greonterp en Lytsewierrum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in IJlst?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.100 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door de gewenste installatie (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het geselecteerde systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in IJlst, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8650, 8651.

Plaats een reactie