Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sneek vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Sneek? Dit is een comfortabele verwarming die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vind je veel info over de verschillende soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sneek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-sneek-8601

Vloerverwarming laten leggen in Sneek

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. In die situatie heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan adviseren we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld gang, toilet, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, badkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. Doorgaans is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tapijt, laminaat, linoleum, tegels, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Sneek zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan jouw adres, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail sturen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming vakmannen regio Sneek

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is afhankelijk van verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming tref je aanvullende info over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Sneek.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, ATAG, Vaillant, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Magnum, Warmup, WTH, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Sneek

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Sneek

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Sneek.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een duurzame manier behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Sneek variëren tussen de €925,00 – €1950,00. Goede prijsindicaties hangen af van velerlei facetten. Allereerst maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sneek (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€755 – €780
20 m2€800 – €1200€1100 – €1500
50 m2€2300 – €2800€2575 – €3325
65 – 70 m2€3725 – €4400€4050 – €4800
80 – 90 m2€5100 – €5725€5525 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, verdeler en uurloon (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Let op: enkele afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna check je stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sneek? In het schema hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Kolderwolde, Gaastmeer en Oudega.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor groene producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Sneek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €950 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.650 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het gewenste product, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sneek, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8600, 8601, 8602, 8603, 8604, 8605, 8606, 8607, 8608.

Plaats een reactie