Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waadhoeke vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Waadhoeke? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Waadhoeke!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-waadhoeke-8801

Vloerverwarming laten leggen in Waadhoeke

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Zo mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de badkamer, toilet, keuken, woonkamer, berging / schuur, gang. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare keuzes zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, parket, linoleum, tapijt, tegels, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Waadhoeke zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals jouw adres, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail ontvang jij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Waadhoeke en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven regio Waadhoeke

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt hangt af van een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming vertellen we aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Waadhoeke.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, ATAG, Vaillant, Remeha, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Technea, Warmup, Therminon, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Waadhoeke

Het elektrische systeem werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Waadhoeke

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Waadhoeke.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een innovatieve manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Waadhoeke liggen tussen de €1100,00 tot €2100,00. De geldende tarieven hangen af van velerlei onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de prijzen bepalen: het type systeem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In het volgende blok vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waadhoeke (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€750 – €785
20 – 25 m2€925 – €1300€1150 – €1500
45 – 50 m2€2250 – €2900€2575 – €3350
65 m2€3775 – €4425€4075 – €4700
80 – 90 m2€5150 – €5675€5600 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, verdeler, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Tip: bepaalde types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder lees je overzichtelijk de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waadhoeke? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Weststellingwerf, De Fryske Marren en Harlingen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Waadhoeke is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.waadhoeke.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Waadhoeke?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.225 voor 10-15 m2 tot zeker €5.250 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waadhoeke, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8814.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie