Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming in de badkamer

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor het gemak en comfort van vloerverwarming. Niet alleen voor in de woonkamer maar ook andere ruimtes van het huis, zoals de badkamer worden voorzien van vloerverwarming. De badkamer is toch meer en meer een plek in huis om heerlijk te ontspannen. En wat is er nu fijner om dit in een heerlijk verwarmde badkamer zonder koude vloeren te doen. Vloerverwarming biedt niet alleen veel comfort maar het is ook nog eens zuinig in het verbruik. Er zijn twee soorten vloerverwarming voor in de badkamer. De traditionele vloerverwarming, deze wordt aangesloten op de centrale verwarming. Hierdoor worden buizen die in de vloer liggen verwarmd. Verder kennen we nog de elektrische vloerverwarming. De naam zegt het al, deze vloerverwarming werkt op elektriciteit. Beide soorten hebben voordelen en nadelen.

Soorten vloerverwarming voor badkamers

Vloerverwarming in de badkamer kent voordelen, maar daarbij is het soort vloerverwarming van belang. Zo is elektrische vloerverwarming  beter geschikt voor kleinere ruimtes, zoals de badkamer, dan voor grotere ruimtes. Als je graag vloerverwarming wilt in je badkamer dan is elektrische vloerverwarming dus een goede keus. Traditionele vloerverwarming is ook heel goed mogelijk, maar brengt meer werkzaamheden met zich mee. Vloerverwarming heeft weinig luchtcirculatie, de lucht en de vloer worden gelijkmatig verdeeld. Zeker in de badkamer is dit aangenaam. Verder is er het voordeel dat er geen radiator meer aan de wand hoeft te hangen in de badkamer en dat is ruimtebesparend. Bekijk ook verschillende type ondervloeren zoals laminaat en tegelvloeren.

Het plaatsen van vloerverwarming in de douche
Als je vloerverwarming wilt plaatsen in je badkamer dan is het niet altijd nodig om eerst de oude tegelvloer weg te halen. Zeker als je kiest voor elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming bestaat uit speciale dunne matten waarin de verwarmingsdraden zitten verwerkt. Deze speciale matten zijn zo dun dat de vloer nauwelijks hoger zal komen te liggen. Je kunt over de vloerverwarming in de badkamer weer opnieuw gaan tegelen. De vloerverwarming van de badkamer wordt aangesloten op een klokthermostaat. Met een klokthermostaat heb je de mogelijkheid om de temperatuur van de vloer in de badkamer goed te regelen. Je kunt de thermostaat van de vloerverwarming zo instellen, dat op het moment dat je ’s morgens je badkamer instapt deze al heerlijk op temperatuur is. Ook traditionele vloerverwarming in de badkamer is mogelijk. Dit kun je echter beter niet zelf leggen, je kunt dit het beste door een erkend installatiebedrijf laten doen. Bij traditionele vloerverwarming moeten de verwarmingsbuizen in gleuven in de vloer gelegd worden. Vraag nu een offerte op bij een ervaren installateur in Zeist, Nieuwegein of Veenendaal en krijg een offerte op maat.

De kosten van vloerverwarming in de badkamer
Allereerst is de keus voor een type vloerverwarming in de badkamer van belang voor de prijs ervan. Verder ben je vanzelfsprekend voor een grotere badkamer ook meer geld kwijt voor de aanschaf van vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming is in de aanschaf wel duurder dan traditionele vloerverwarming. Als je een ruime, grote douche hebt, dan kan het zijn dat vloerverwarming alleen niet voldoende is, dit heeft dan te weinig vermogen. Je zult dan moeten bijverwarmen met een radiator. Dit brengt natuurlijk ook extra kosten met zich mee. Aan onderhoud van vloerverwarming ben je verder niets kwijt, vloerverwarming heeft namelijk verder geen onderhoud nodig.

Voordelen
Het plaatsen van vloerverwarming in de badkamer kan een aantal voordelen hebben en een daarvan is dat het energieverbruik kan verminderen en dat er zelfs in een badkamer met een kleine ruimte geen extra radiator hoeft te worden geplaatst. De warmte wordt namelijk op een dusdanige manier verdeeld dat er een optimale warmteverdeling tot stand gebracht kan worden. In een kleine badkamer heeft het niet hoeven plaatsen van een extra radiator nog een voordeel en dat is dat de ruimte optisch groter lijkt. De vloerverwarming in de badkamer is immers niet zichtbaar, maar isweggewerkt onder de vloer.

De mogelijkheden voor vloerverwarming in de badkamer

Hieronder zullen de kenmerken en mogelijkheden met betrekking tot de vloerverwarming in de badkamer worden toegelicht, zodat de verschillen duidelijk worden.

  • De oudere versie van vloerverwarming wordt aangesloten op het CV systeem en zal of in de vloer moeten worden weggewerkt, door middel van het plaatsen in sleuven of er kan worden gekozen voor een opbouwvorm. Deze vorm van vloerverwarming brengt dus veel werkzaamheden met zich mee. Bovendien is het aan te raden om dit type vloerverwarming te laten installeren door een vakman.
  • De elektrische vloerverwarming is al geprepareerd op dunne matten en heeft als voordeel dat er geen sleuven gefreesd hoeven te worden in de badkamervloer. De elektrische vloerverwarming kan zelfs, als dat gewenst is, over de badkamervloer die er al ligt worden gelegd. Er hoeft dan alleen maar rekening te worden gehouden, dat de badkamervloer een beetje wordt opgehoogd. Deze vloerverwarming kan door de eenvoud zelf geïnstalleerd worden.
  • Voor welke vorm van vloerverwarming in de badkamer ook gekozen wordt het is altijd aan te raden om een aantal bedrijven te bezoeken en te kijken wat er geboden wordt, dit kan zowel via internet als door het bedrijf te bezoeken.