Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hichtum vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Hichtum? Het gaat om een vorm van centrale verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website check je veel info over de huidige soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Hichtum!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-hichtum-8743

Vloerverwarming laten leggen in Hichtum

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Zodoende weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de keuken, slaapkamer, badkamer, gang, berging / schuur, woonkamer. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, linoleum, parket, vinyl, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hichtum zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail ontvang jij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Hichtum

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem is onderhevig aan meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hichtum.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Intergas, Remeha, ATAG, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Magnum, Danfoss, Technea, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Hichtum

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hichtum

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hichtum.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een slimme manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hichtum liggen op gemiddeld €1200,00 – €2225,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal zaken. Ten eerste maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In de volgende weergave kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hichtum (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€760 – €795
20 m2€800 – €1300€950 – €1500
50 m2€2225 – €2825€2500 – €3300
60 – 70 m2€3725 – €4500€4200 – €4775
80 – 85 m2€5150 – €5750€5550 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, tackerplaten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler en uurloon (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Let op: enkele afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of showroom. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder bekijk je stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hichtum? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Hartwerd, Schettens en Hidaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Hichtum?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.175 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.850 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het type installatie (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hichtum, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8743.

Plaats een reactie