Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Scharnegoutum vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Scharnegoutum? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal lees je bruikbare informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Scharnegoutum!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-scharnegoutum-8629

Vloerverwarming laten leggen in Scharnegoutum

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Met een professional ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de gang, badkamer, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, laminaat, parket, tapijt, vinyl, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Scharnegoutum eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail sturen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Scharnegoutum

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem is onderhevig aan jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de lijst hierna lees je handige informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. In situaties bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Scharnegoutum.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, AWB, ATAG, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, Technea, e-Heat, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Scharnegoutum

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Scharnegoutum

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Scharnegoutum.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2023

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Scharnegoutum komen uit tussen de €1050,00 tot €2075,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allemaal aspecten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Scharnegoutum (update vrijdag, 8 december 2023).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€750 – €785
20 m2€850 – €1225€1050 – €1550
45 – 50 m2€2350 – €2825€2600 – €3225
60 – 70 m2€3700 – €4425€4025 – €4900
85 m2 +€5100 – €5725€5675 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, thermostaat, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Notitie: meerdere afwerkvloeren werken minder goed. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna check je stapsgewijs praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Scharnegoutum? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Gauw, Loënga en Offingawier.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Scharnegoutum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.000 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.400 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gewenste systeem (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het type product, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Scharnegoutum, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 december 2023
Postcodegebied: 8629.

Plaats een reactie