Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Uitwellingerga vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Uitwellingerga? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website verstrekken we alles over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Uitwellingerga!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-uitwellingerga-8624

Vloerverwarming laten leggen in Uitwellingerga

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Zodoende heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de berging / schuur, slaapkamer, badkamer, keuken, woonkamer, gang. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, parket, laminaat, linoleum, tapijt, PVC. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Uitwellingerga eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail delen we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Uitwellingerga

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming vind je nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Uitwellingerga.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, e-Heat, Warmup, Technea, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Uitwellingerga

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Uitwellingerga

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Uitwellingerga.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Uitwellingerga kost globaal gezien tussen de €1175,00 – €2325,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei onderdelen. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende weergave krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Uitwellingerga (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€765 – €790
20 – 25 m2€925 – €1275€1025 – €1450
40 – 50 m2€2350 – €2800€2550 – €3300
70 m2€3775 – €4375€4100 – €4775
90 m2 +€5250 – €5750€5575 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening en arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Notitie: enkele constructies werken minder goed. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna vind je stapsgewijs meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Uitwellingerga? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hommerts, Oppenhuizen en Heeg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor groene producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Uitwellingerga?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.250 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het geselecteerde product (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het type installatie, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Uitwellingerga, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8624.

Plaats een reactie