Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Smallebrugge vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Smallebrugge? Het is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten bieden wij alles over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Smallebrugge!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-smallebrugge-8552

Vloerverwarming laten leggen in Smallebrugge

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld keuken, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende producten zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, tegels, linoleum, parket, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Smallebrugge eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail bieden we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Smallebrugge

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok lees je details over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Smallebrugge.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Remeha, Bosch, Nefit, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Danfoss, e-Heat, WTH, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Smallebrugge

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Smallebrugge

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Smallebrugge.

 • Korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Smallebrugge komen uit tussen de €1175,00 tot €2175,00. Goede prijsindicaties hangen af van veel facetten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de grootte van de kamer, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Smallebrugge (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€770 – €800
25 m2€850 – €1200€1025 – €1450
40 m2€2350 – €2775€2700 – €3350
60 – 70 m2€3800 – €4375€4075 – €4825
85 m2 +€5225 – €5675€5700 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, draadmatten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Disclaimer: sommige types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna delen we een toelichting / meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Smallebrugge? In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Terkaple, Indijk en Akmarijp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor groene energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Smallebrugge?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het soort product, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Smallebrugge, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8552.

Plaats een reactie