Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sibrandabuorren vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Sibrandabuorren? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website lees je nuttige informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sibrandabuorren!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-sibrandabuorren-8647

Vloerverwarming laten leggen in Sibrandabuorren

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan keuken, badkamer, slaapkamer, gang, woonkamer, berging / schuur. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende keuzes zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, vinyl, parket, tegels, tapijt, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Sibrandabuorren alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon bieden we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Sibrandabuorren

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bekijk je meer info over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Sibrandabuorren.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Remeha, Nefit, Bosch, AWB.

Natbouw-installatie

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Therminon, Technea, Magnum, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Sibrandabuorren

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Sibrandabuorren

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sibrandabuorren.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een slimme manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sibrandabuorren kost globaal gezien tussen de €1175,00 tot €2050,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door allerlei werkzaamheden. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sibrandabuorren (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€770 – €790
20 m2€900 – €1300€1150 – €1600
40 – 45 m2€2200 – €2800€2625 – €3250
60 m2€3725 – €4475€4000 – €4825
85 – 90 m2€5225 – €5700€5500 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, verdeler, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Disclaimer: diverse types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok tref je overzichtelijk praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sibrandabuorren? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Lytsewierrum, IJlst en Rien.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Sibrandabuorren?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.650 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het type model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan de geselecteerde installatie, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sibrandabuorren, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8647.

Plaats een reactie