Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Witmarsum vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Witmarsum? Dit is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts bieden wij veel info over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Witmarsum!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-witmarsum-8748

Vloerverwarming laten leggen in Witmarsum

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Daardoor weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan toilet, badkamer, gang, slaapkamer, woonkamer, keuken. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste types zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In sommige gevallen is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, tegels, parket, PVC, linoleum, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Witmarsum eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om adresgegevens, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Súdwest-Fryslân en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij Witmarsum

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming lees je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant als er beperkte budgetten zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Witmarsum.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit, Bosch.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Technea, WTH, Warmup, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Witmarsum

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Witmarsum

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Witmarsum.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een slimme manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Witmarsum komen uit tussen de €1000,00 tot €2300,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Witmarsum (update zondag, 14 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€750 – €785
20 m2€850 – €1325€1025 – €1575
45 m2€2325 – €2900€2575 – €3250
60 – 70 m2€3825 – €4375€4025 – €4800
90 m2 +€5125 – €5700€5675 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Advies: bepaalde afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder vind je overzichtelijk extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Witmarsum? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Schraard, Pingjum en Longerhouw.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesudwestfryslan.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Witmarsum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €975 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.900 voor een groter huis (100 m2). De prijs is afhankelijk van het gekozen model (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het soort systeem, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Witmarsum, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8748.

Plaats een reactie